Cu siguranţă, răspusul la aceste întrebări este unul singur: DA. Îndrăznesc să fiu atât de sigură de răspuns deoarece am văzut şi simţit euforia creată de cursul „Intel®Teach - Instruirea în Societatea Cunoaşterii”.
Pe parcursul derulării conferinţei şi a celor patru sesiuni de formare, sub ochii mei s-au derulat fapte deosebite care fac cinste învăţământului românesc, în general, şi învăţământului sătmărean, în special. 58 de profesori şi-au îmbunătăţit stilul şi metodele de lucru integrând noua tehnologie în procesul de educaţie, pentru a dezvolta competenţele de gândire şi învăţare ale elevilor.
În urma participării la programul de formare continuă „Intel®Teach - Instruirea în Societatea Cunoaşterii”, profesorii şi-au modificat practicile educaţionale. În sala de clasă, tehnologia nu s-a mai utilizat numai în lecţiile în care elevii îşi prezezentau produsele activităţii, realizate în format electronic. Pentru elevi, lecţiile realizate interactiv şi colaborativ au avut un mare impact deoarece, în felul acesta, au avut posibilitatea de a genera cunoştinţe prin desfăşurarea unor activităţi comune în cadrul unui grup.
Folosind noile tehnologii, profesorii şi-au exercitat rolul de facilitatori ai învăţării, câştigând timp pentru alte activităţi importante: pregătire, proiectare şi reflecţie analitică, autoevaluare, perfecţionare în domeniu, schimb de idei, abordări interdisciplinare etc.
Acest curs a generat noi iniţiative, noi proiecte de colaborare între şcoli, întemeiate pe un limbaj comun, motivaţii şi interese profesionale împărtăşite. Pentru elevi, beneficiari direcţi, lecţiile realizate interactiv şi colaborativ au avut un mare impact deoarece, în felul acesta, au avut posibilitatea de a genera cunoştinţe prin desfăşurarea unor activităţi comune în cadrul unui grup.
„Intel®Teach - Instruirea în Societatea Cunoaşterii”
este speranţa care ne dă aripi pentru a construi împreună şcoala viselor noastre!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu